Houten auto’s

Het zwaarste gewicht verwijst naar het totale gewicht dat in het voertuig aanwezig is en wordt weergegeven door het getal 11,75. Dit gewicht is verbonden met het voertuig en omvat het gewicht van de bagage en alle in het voertuig aanwezige service-cates.

Het lichtste gewicht wordt vertegenwoordigd door de letter L, de verhouding tussen hoogte en breedte is 75,3 en het wordt gemeten door de enkele band, de enkele band heeft een diameter van 14.

De volgende drie getallen in de lijst beschrijven de constructie van de band. S staat voor speed rating en bestaat uit technische specificaties, bepaald door specialisten.

T staat voor speed rating en bestaat uit technische specificaties, bepaald door specialisten. I is de dynamische hoogteaanduiding die wordt gegeven om te voldoen aan de Europese wetgeving inzake dynamische hoogte. Het laatste cijfer geeft informatie over de constructie van de band. Deze bestaat uit de gebruikte en beschreven constructietechnieken.

De letter Z is een alfanumerieke markering die in het Euro3-specificatieboek is gedefinieerd. Deze markering geeft een beschrijving van de constructie van de band en informatie die standaard in een technisch document van de leverancier wordt opgenomen.

Een Z-band heeft een laag textiel van minstens 5 millimeter en een dwarsdoorsnede van meer dan 5 millimeter.

De kwaliteit van de band wordt ingedeeld in vier niveaus, A1 tot 19, A20 tot 29, A30 tot 40 en A40 tot 59. De nummers 30 tot 40 zijn gespecificeerd om een dynamische hoogte-eigenschap te hebben. Dit betekent dat zij in staat zijn te voldoen aan de bandenvoorschriften voor dynamische bochten en een goede zijdelingse stabiliteit hebben. De A40 specificatie omvat eigenschappen op de zijwand.

De subfractionele laag van de band is ingedeeld in drie niveaus, Q1 tot 19 en Q20 tot 29. De subfractionele laag A20 tot 29 heeft een zijwand die is opgepompt met tussen de 29 en 30 pond, dit is tussen de band en het gordijn.

Banden met een A30 tot 40-laag hebben een zijwand tussen de band en het gordijn en worden opgepompt met een spanning tussen 42 en 45 pond.

Banden van 40 tot 59 lagen hebben een zijwand tussen de band en het gordijn en worden opgepompt met een bandenspanning tussen 45 en 49 pond.

In de winter moeten houten auto’s zijn uitgerust met een systeem om de ruiten te ontdooien. Dit systeem is een lucht-ontdooisysteem dat gebruik maakt van airconditioningunits die aan de ruiten zijn bevestigd en afbreken om vocht te verwijderen.

De afstand van de auto tot de grond wordt aangegeven in termen van lijnen, meters of tractie, en het is noodzakelijk dat de bestuurder de juiste versnelling kiest. De kamers met indicatienaalden aan weerszijden van de voorruit geven de huidige grondpositie aan.

De naaldkamers van de richtingaanwijzers geven ook de snelheidsmeter, het brandstofpeil en het waarschuwingslampje aan.

De ruitenwissers dienen in goede staat te zijn.

De voorruit en de ruiten dienen in goede staat te zijn.

De motor dient in goede staat te zijn.

De koplampen en remlichten dienen in goede staat te zijn.