Transport Brabant

Hoewel elk bedrijf een ander beleid, andere procedures en andere eisen heeft met betrekking tot de prestaties en de geschiktheid van de bestuurder, is het algemeen bekend dat er enkele specifieke regels zijn die nooit mogen worden overtreden en/of bepaalde bevelen die nooit mogen worden omzeild. Deze gemeenschappelijke voorschriften kunnen ofwel door het transportbedrijf worden toegepast, ofwel heeft de overheid (of een andere autoriteit) het recht om degenen die ze overtreden te onderzoeken en te straffen. Daarnaast zijn bedrijven ook verplicht zich te onthouden van het aanmoedigen, tolereren of door de vingers zien van gedragingen die leiden tot schade aan de vrachtwagens.

Als truckers (of kippers) hebt u wellicht gehoord dat er bepaalde regels bestaan die betrekking hebben op het “waarborgen” van de veiligheid van vrachtwagens – en dat, na ongevallen of incidenten, verwacht wordt dat de betrokkenen verantwoordelijk worden gehouden. Maar misschien vraagt u zich af – na wat we weten over vrachtvervoer – wat dit met vrachtvervoer te maken heeft?

Welnu, het is algemeen bekend dat er ongelukken gebeuren en dat sommige daarvan te wijten zijn aan of verband houden met de nalatigheid van vrachtwagenchauffeurs. Vrachtwagenvervoer verschilt echter van andere vormen van vervoer in het feit dat het grootschalig is, dus het tegenovergestelde van telescopisch. Hoe verder je van je vertrekpunt komt, hoe groter de afstand en hoe moeilijker het letterlijk en figuurlijk wordt om je vrachtwagen op te lieren zodra je het water raakt. Stel je voor dat je een standaard zeecontainer, laat staan een vrachtwagen, op de rijdende snelweg probeert te lieren zonder dat er iets in past of naar reikt!

Bovendien wordt uw vrachtwagen en, nog belangrijker, de lading ingesloten en vastgezet. Hoe dan ook, het beveiligen van uw vrachtwagen is essentieel voor het realiseren van kostenbesparingen (en niet te vergeten gemoedsrust), het op tijd zijn, het op tijd aankomen op uw bestemmingen en het creƫren van een grotere klanttevredenheid.

Ten slotte zal het hebben van openbaar verklaard vrachtwagen, rig en lading dekking van de verzekering beschermt u (en, potentieel, uw activa) als ooit uw truck is beschadigd onderweg. Hoewel de meeste pickups worden geleverd met gevestigde garanties, kunt u meer betalen dan nodig is als u probeert om kostenbesparende beslissingen te nemen op andere gebieden. Zodra u zijn bewezen verzekerd, moet u contact opnemen met uw verzekering provider om te zien of de dekking is de moeite waard de kosten. Vaak zal het zijn.

Wij hopen dat dit artikel u van nut is geweest en u zal helpen de sector beter te begrijpen.